top of page
  • princip

Pridobljena Subvencija 2020-2021 za Promocijo ustvarjalnih kulturnih industrij

Veseli smo, da smo bili izbrani med 280 prijavljenimi na natečaju na javni razpis »Promocija ustvarjalnih kulturnih industrij - Center za ustvarjalnost 2020-2021« za kategorijo A1, ki ga je izvedlo Ministrstvo za kulturo RS (https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-kulturo/). V podporo javnemu razpisu in ministrstvu Platformski center za ustvarjalnost (www.czk.si ) pri MAO organizira promocijo razpisa in izobraževalne dejavnosti, usklajuje obvezni mentorski program in spremlja razvoj izbranih projektov.

Naziv operacije: »STREET GLAM SUSTAINABILITY«

V osrčju projekta je sodelovanje dveh zelo različnih blagovnih znamk. Projekt neposredno naslavlja uresničevanje t.i. Puzzle kolekcije - inovativnega (drugačnega) koncepta ženske modne kolekcije, ki v ospredje postavlja glamur, prilagojen na 'street style'. Filozofija po kateri je modna kolekcija zasnovana je koncept sestavljanke in ki ženski omogoča fleksibilnost, preplet posamičnih kosov in ponovno uporabo kupljenih kosov iz sezone v sezono. Sestavljanje in upravljanje z samoizgledom styla komunikacije navzven.


V ospredje postavljamo brezčasno modo, ponovno uporabo kupljenih modnih kosov in to na način, ki bo uporabnicam omogočil svež videz in občutek edinstvenosti, ki so ga doslej zadovoljevale s hitro modo, ki je iz več pogledov dolgoročno škodljiva za okolje.

Naš cilj je je izdelava modularnih modnih kosov vrhunske zasnove, izdelave in vrhunskega designa, skozi spontano in intuitivno razvijanje/ ustvarjanje ter s tem pridobitev novega znanja s področja trajnostne mode.


Predviden rezultat je razvoj koncepta Puzzle kolekcije; dekonstruktivistične modne kolekcije, katere komponente (oblačilni kosi) in (ciklični, sestavljajoči) način uporabe bo ponudil alternativo trenutnim trendom in hitri modi. Vračamo se nazaj h kvaliteti in potrošnice ozaveščamo ter obveščamo, da se z manj da doseči več.


Vrednost sofinanciranja znaša 15.000,00 EUR.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si).


https://czk.si/podprti_projekti/
#fashionPrincip

37 views

Recent Posts

See All
bottom of page